Zvizdić mora pokrenuti proceduru za smjenu Igora Crnadka


Građanski savez najoštrije osuđuje odluku Igora Crnadka, ministra vanjskih poslova BiH, kojom zabranjuje predstavnicima ovog ministarstva da učestvuju u aktivnostima vezanim za organizaciju komemoracije genocida u Potočarima 11. jula ove godine.

Ovakva sramna i odluka bez presedana ne doprinosi jačanju i razvijanju pomirenja u BiH i u regionu. Naprotiv, osim toga što podiže bespotrebne tenzije ova odluka nanosi dugoročnu štetu saradnji u regionu.

Građanski savez smatra da ova odluka ujedno pokazuje da se Mladen Ivanić i PDP od Milorada Dodika i SNSD-a razlikuju po tome što Ivanić više voli Radovana Karadžića, a Dodik – Ratka Mladića.

Građanski savez poziva ovim putem predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da pokrene postupak opoziva ministra vanjskih poslova Igora Crnadka iz Vijeća ministara BiH. Poslije ovakve odluke ova većina i ovo Vijeće ministara nisu i ne mogu biti legitimni.

Ukoliko se to pak ne dogodi, SDA će pokazati da nema te crvene linije koju nije spremna pregaziti niti svetinje koju nije spremna pogaziti zarad vlastitih fotelja. Da se bilo koja druga partija nalazi na mjestu SDA i koaliciji sa strankom čiji je ministar zabranio genocid u ministarstvu kojim upravlja, ne bi se moglo živjeti od zaglušne i histerične buke SDA-ovih prvaka.

Tekst saopštenja preuzmite ovdje.

Komentari

komentara