Suljagić: Sudbina Srebrenice je bila namijenjena svima nama


Emir Suljagić, bh. političar kazao je da je u BiH sve ono što se događalo u Srebrenici tokom tri godine – stavljeno u fokus na pet dana jula 1995. godine.

“Svako u BiH ima svoj 11. juli. Milion ljudi u ovoj zemlji ima 11. juli. Ne možete govoriti o opsadi Srebrenice da ne govorite o opsadi Sarajeva. Ne možete govoriti o opsadi Sarajeva, a da ne govorite o opsadi Bihaća. Srebrenica je jedna genocidna epizoda u genocidnom napadu na muslimansko stanovništvo. Srebrenicu smo stavili u vakuum koji traje pet dana jula. Za to krivim akademske, pa i političke elite. Najlakše je sebe proglasiti žrtvom, onda nemaš odgovornost za vlastitu sudbinu”, poručio je Suljadić.

Na svom Twitteru osudio je slikanje političara pored kamiona koji je prevozio novoidentifikovane žrtve genocida koje će 11. jula biti ukopane na mezarju Memorijalnog centra u Potočarima.

“Ne zamjerim nikome što je otišao pred Predsjedništvo, dok je prolazio kamion sa posmrtnim ostacima. Tražim da se suzdrže od izjava i saopštenja, to je štetno. Može se to s mjerom uraditi, s malo pijeteta. Sačekajte 12; 13 juli, ne morate 9. ili 10. Znamo šta svi misle o tome”, izjavio je Suljagić u Danu uživo na N1.

 

Direktan link na članak.

 

Komentari

komentara