Šuhret Fazlić: Gradom više neće vladati tajkuni, profiteri i stranačka mafija


Dana 08.08.2016. godine Građanski savez Bihać je održao press konferenciju na kojoj su predstavili svog kandidata za gradonačelnika grada Bihaća na Lokalnim izborima 2016. Šuhreta Fazlića. U Građanskom savezu smatraju da su stavljanjem Fazlića u utrku za gradonačelnika Bihaća toj funkciji vratili ponos, čast i dostojanstvo, i što je najvažnije građanima ponudili realnu mogućnost izbora, kako navodi info portal abc.

Na početku svog obraćanja medijima Fazlić se zahvalio Građanskom savezu Bihać koji ga je prepoznao kao najadekvatniju osobu za funkciju gradonačelnika grada Bihaća i kandidovao na tu funkciju.

“Gradom posljednjih 20 godina nisu upravljale demokratske političke stranke nego ratni profiteri, tajkuni i stranačke interesne grupe, te su nastojali na sve moguće načine, većinom lažima i obmanama, da postave svoje poslušne kandidate u vijeće i svoje gradonačelnike. Na žalost, to im je do sada i uspijevalo. 

Stranačka mafija kroz svoje kandidate vlada ovim gradom posljednjih 20 godina, zvali su se drugačije, ali im  je motiv uvijek bio isti, a to je samo njihov lični interes.Oni svoje stranke i grad vide samo kao sredstvo za ostvarivanje profita.

Sve političke partije koje su vladale posljednjih 20 godina otuđene su od svojih članova i njima upravljaju uske grupe ljudi, tako da stručni mladi ljudi koji su željeli da se bave politikom i učestvuju u kreiranju sudbine svoje zajednice, nisu mogli da priđu tim partijama, niti da se pitaju za bilo šta.

Mi građani Bihaća, formirani u Građanski savez, napravili smo front koji će prvenstveno pokušati da vrati dostojanstvo gradu i građanima, ali i funkciji gradonačelnika i vijećnika koje su kompromitirane do krajnje linije. Osim toga, kao i svaka ozbiljna politička stranka, imamo kapacitet da ponudimo rješenja za sve aktuelne probleme u gradu Bihaću”, kazao je na predstavljanju Šuhret Fazlić.

Direktan link na članak.

 

 

Komentari

komentara