Šuhret Fazlić, čovjek koji se ne plaši govoriti istinu i postavljati škakljiva pitanja


Šuhret Fazlić, kandidat za gradonačelnika grada Bihaća ispred Građanskog saveza, nije tipičan kandidat. U stranci koja ga je delegirala za funkciju koja nosi veliku odgovornost za život građana ovog grada kažu da su njegovom kandidaturom vratili ponos, čast i dostojanstvo u utrku za gradonačelnika, a građanima ponudili realnu mogućnost izbora, kako navodi abc info portal.

Njegovi prijatelji, sugrađani i svi oni koji ga poznaju, kažu da je Šuhret skroman, vrijedan i osoba sa velikim znanjem, a najveću strast gaji prema svom voćnjaku.

Fazlić je po struci politolog i magistar poslovne ekonomije, važi za stručnjaka iz tih oblasti i govori engleski jezik. Specijalizirao je upravljanje ljudskim resursima u SAD. Kao dobitnik Hubert Humphrey stipendije Vlade SAD-a, Fazlić je prošao program stručnog usavršavanja na Sveučilištu US Davis u Kaliforniji i Michigan State University. Radnu karijeru započeo je u nevladinom sektoru, a radio je kao šef Ureda OHR-a za Unsko-sanski i Hercegbosanski kanton.

Za vrijeme trajanja svoje poltičke karijere, u dva mandata, sa začelja kandidatske liste za Gradsko vijeće, zahvaljujući podršci građana koju uživa, uspio je proći na čelo. Bio je savjetnik za vrijeme mandata premijera Lipovače, ali je na to mjesto vrlo brzo sam dao ostavku i vratio se u privatni sektor gdje je i prije toga vodio nekoliko privatnih preduzeća, organizovao proizvodnju i zapošljavao. Bio je i direktor Agencije za privatizaciju FBiH u četverogodišnjem periodu, gdje je također sam podnio ostavku ne želeći biti dio zakulisnih radnjih vezanih za preduzeće Intera d.o.o. koje je osnovala Vlada FBiH na čelu sa premijerom Novalićem.

Dakle, jedan je od rijetkih političara koji se nikada nije trudio da zadrži fotelju pod svaku cijenu, zastupa mišljenje da je i u politici potrebno držati se principa i moralnih načela. Uz to, ratni je veteran koji svoj ratni put nikada nije koristio za lični uspjeh ili profit.

Želeći da upoznaju javnost sa ovim kandidatom, a smatrajući da isti  posjeduje iskustvo, znanje i kvalitete koje su pretedenti na ovu funkciju odavno izgubili,  abc info portal prenosi nekoliko njegovih gostovanja u medijima, gdje je vidljivo da se ni na nezahvalnoj funkciji direkora Agencija za privatizaciju FBiH nije ustručavao govoriti istinu i postavljati škakljiva pitanja.

Direktan link na članak.

 

 

Komentari

komentara