Stop finansiranju političkih stranaka iz budžeta


Pokrenuli smo kampanju #NeIzMogDzepa kojom pozivamo građane i građanke da nam se pridruže u zahtjevu za izmjenu Zakona o finansiranju jer želimo da sa građanima i građankama Bosne i Hercegovine zajedno odlučimo na koji način ćemo ta sredstva uložiti.

Podaci CIK-a pokazuju da je u proteklih deset godina iz budžeta svih nivoa vlasti političkim subjektima isplaćeno skoro 300 miliona KM. Izdvajanja za političke stranke zagarantovana su zakonima i budžetima za razliku od, primjera radi, finansiranja javnih kuhinja za socijalno ugrožene građane.

Smatramo da ovaj novac možemo iskoristiti na puno pametniji način, za puno važnije stvari koje su od egzistencijalnog značaja za građane Bosne i Hercegovine.

Stoga pozivamo sve građane i građanke da potpišu peticiju Stop finansiranju političkih stranaka iz budžeta i iskoriste priliku da upoznaju naše kandidate i kandidatkinje na predstojećim lokalnim izborima koji će vam biti na raspolaganju i narednih dana za sva pitanja, komentare i sugestije kod Vječne vatre.

Fotografije sa današnjeg druženja u prilogu.

 

 

 

 

Komentari

komentara