Skup u Vijećnici anti-bosanska revizija istorije


Građanski savez (GS) oštro osuđuje još jedan pokušaj revizije istorije države Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao naroda u režiji SDA i njenih trabanata iz takozvane akademske zajednice. Naime, Izetbegović je iskoristio godišnjicu sramnog skupa u Holidej Inu iz 1993. pod nazivom “Bošnjački sabor” na kojem je SDA pokušala dobiti podršku za podjelu BiH, da bi lagao o ulozi antifašista u stvaranju BiH i očuvanju Bošnjaka i njihove tradicije.

Bakir Izetbegović je za razliku od bosanskohercegovačkih antifašista i komunista u Drugom svjetskom ratu, agresiju na BiH između 1992. i 1995. proveo u trezoru Narodne banke. Stoga nema nikakav moralni, politički i ljudski osnov da sudi o ljudima kao što su Avdo Humo, Pašaga Mandžić, Sulejman Filipović i brojnim drugim partizanima koji su obnovili modernu državnost naše zemlje i omogućili svim njenim građanima, ne samo Bošnjacima da uspravno hodaju makar pola stoljeća.

Mi u Građanskom savezu smatramo da je i ovo posljednje sijelo u Vijećnici – kompletna bh. javnost zna kakve je laži Bakir Izetbegović izrekao na prethodnom sjelu posvećenom reviziji presude protiv Srbije – pokušaj redefinicije istorije i pokušaj da se period privrednog, obrazovnog i kulturnog procvata naših građana predstavi kao period nepravde i ugnjetavanja.

GS smatra da su i Bošnjaci i svi drugi građani ugnjeteni danas, ugnjeteni siromaštvom, fizičkom, kulturnom i duhovnom bijedom za koju su najodgovorniji Bakir Izetbegović i SDA. Nema tog šminkanja istorije koje može sakriti činjenicu da je u njegovom mandatu iz Bosne i Hercegovine iselilo više građana BiH, nego u vrijeme Karađorđevića ili pod austrogarskom okupacijom.

Tamni vilajet je nastupio onda kada su se u javni život naše zemlje vratili fanatici koji su Drugi svjetski rat proveli vodeći vjerske debate i tražeći koegzistenciju sa ubilačkim režimom NDH, odnosno slaveći Holokaust kao što je to činio jedan od duhovnih otaca SDA, Mustafa Busuladžić. Poslije jučerašnjeg skupa u sarajevskoj Vijećnici nema nikakve sumnje da iza revizije neoustaštva u SDA stoji lično Izetbegović koji svoje i uzore SDA traži u kolaboracionistima i saradnicima nacista i ustaša, dok istovremeno pljuje one koji su tada znali istinu koju on nikad nije naučio: poraz partizana u Drugom svjetskom ratu bi značio potpuni fizički nestanak Bošnjaka kao naroda. Ljudi kao što su Nurija Pozderac su 1942. vidjeli ono što Izetbegović i kvaziintelektualci na njegovom budžetu nisu u stanju da vide ni 2017.

Mi u GS-u smatramo da se bosanskohercegovačkim komunistima ima šta zamjeriti. Ali, za razliku od Izetbegovića i SDA oni su svoju sudbinu uvijek dijelili sa narodom Bosne i Hercegovine. On nije nikad.

Komentari

komentara