SDA pretvara BiH u evropsku prijestonicu rasizma i primitivizma


Građanski savez traži ovim putem od premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića Dinokia i ministra obrazovanja Elvira Kazazića da se odmah, javno i bez ikakvih rezervi ograde od rasističkih ispada tzv. školskog odbora škole imenovane po Mustafi Busuladžiću i poduzmu zakonom predviđene mjere protiv članova tog tijela i smjene članove odbora.

Izjava tzv. školskog odbora javne ustanove ili osoba koje se kriju iza školskog odbora da “Busuladžić nije bio nikakav antisemita, već je kao intelektualac govorio o lošim jevrejskim osobinama” predstavlja povratak u mračna vremena nacizma, NDH i rasne higijene koju je ta zločinačka tvorevina provodila u BiH.

Mustafa Busuladžić je bez ikakve sumnje bio nabjeđeni megafon zločinačke fašističke ideologije i okupatorske tvorevine NDH i malo šta govori o civilizacijskom nazadovanju pod vlašću SDA kao činjenica da javna, budžetska ustanova nosi ime po kvislingu i denuncijatoru. Busuladžić i njegovi sljedbenici su i tada i danas predstavljali ljudski, ideološki i civlizacijski šrot koji je isključivo radio i nastavlja raditi u korist štete BiH i njene demokratske većine.

Građanski savez smatra Konakovića i SDA direktno odgovornim za narušavanje ugleda Sarajeva i Bosne i Hercegovine izvan granica BiH. Umjesto uz antifašiste, SDA nas sve gura uz bok Zlatku Hasanbegoviću ili Mahmutu Ahmedinedžadu, ustašama i negatorima Holokausta.

Nepismene i primitivne budaletine koje su kidnapovale pečat i cijelu jednu javnu ustanovu, u ovom slučaju osnovnu školu nemaju pravo niti govore u ime građana Sarajeva. Naročito nemaju pravo kada otvoreno i javno, u maniru rasnih higijeničara režima Ante Pavelića žigošu naše sugrađane Jevreje. SDA, Konaković i Kazazović će snositi istorijsku odgovornost ako BiH završi kao evropska Palestina, što uzimajući u obzir mjere koje poduzimaju da od Bošnjaka naprave Hamas možda i jeste njihov cilj.

Mi u GS-u smatramo da i ovo pokazuje da SDA nije politička organizacija nego dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv Bosne i Hercegovine. Zadnjih skoro 30 godina ne ostavljaju nikakve dileme: što je više SDA, to je manje BiH.

Komentari

komentara