SDA kopa grob Bosni i Hercegovini


Građanski savez (GS) želi ovim putem da izrazi zabrinutost zbog rastućeg desničarskog ekstremizma u Bosni i Hercegovini za koji prevashodno smatramo odgovornim SDA. Naime, revizija rezultata Drugog svjetskog rata, otvoreno zagovaranje ustaških i neoustaških stavova u medijskim organima SDA, nasilno povezivanje genocidne operacije u Srebrenici sa Blajburgom, te objavljivanje Al Kaidinih propagandnih uradaka na SDA-u srodnim medijima kao što je SAFF stvaraju atmosferu koja je počela da izgleda zastrašujuće.

Nazvati školu po osobi koja je otvoreno slavila Holokaust i nestanak 10.000 sarajevskih Jevreja može samo neko ko je glup, zlonamjeran ili neka zloćudna kombinacija te dvije stvari. Mi u GS-u smatramo da Vlada Kantona Sarajevo i njen premijer Elmedin Konaković utjelovljuju sve tri. Nije moguće u isto vrijeme ukazivati na suživot Jevreja i muslimana u BiH, kao što to radi Bakir Izetbegović, a ispod stola Konakoviću slati poruke da školu nazove po ustaškom megafonu Mustafi Busuladžiću.

Istovremeno, SDA-ovi medijski organi na silu i za račun svojih pravih šefova iz neoustaškog Zagreba uporno u svojoj zaslijepljenosti antikomunizmom pokušavaju Blajburg svrstati uz bok Srebrenici. Nevine žrtve genocida uz bok bivšim sluganima nacističkog i fašističkog režima u Drugom svjetskom ratu, može svrstavati samo neko koga plaćaju neprijatelji Bosne i Hercegovine (i Bošnjaka), neko ko je glup ili neko utjelovljenje te dvije stvari. Mi u Građanskom savezu smatramo da medijski organi SDA utjelovljuju sve tri.

Za to vrijeme, SDA-ove paravojne formacije, kao što je internet publikacija SAFF otvoreno, bez straha od reakcije državnih organa, objavljuju propagandne uratke Al Kaide. Očito je da nema ni potrebe da strahuju jer se aparat prisile u ovoj zemlji bavi opozicijom i neistomišljenicima SDA i Bakira Izetbegovića, a ne onima koji nam svima kopaju grob. U koji mnogi nestrpljivo čekaju da gurnu Bosnu i Hercegovinu. Mi u Građanskom savezu ne sumnjamo u veze između SDA i SAFF-a koje se manifestuju javnim linčem svakoga ko se suprotstavi stranci Bakira Izetbegovića.

Nas u Građanskom savezu neće i ne mogu zastrašiti. Ni SDA ni njihovi lažni vjerski autoriteti koji su 1994. po Bosni i Hercegovini ucviljenim porodicama čestitali šehide i pripremali teren za džamahiriju, dok su svom potomstvu kupovali stanove u Beču. Mi ćemo ostati dosljedni antifašističkim vrijednostima. Stoga još jednom ponavljamo: što je jača SDA, to je manje BiH. Jer, dilema koja će biti pred nama 2018. godine je: ili SDA ili opstanak Bosne i Hercegovine.

Komentari

komentara