SDA je opasna po fizički opstanak svih nas


Građanski savez (GS) smatra da je aktuelna Vlada Kantona Sarajevo, odnosno njen premijer Elmedin Konaković Dino, dokaz da SDA u kontinuitetu skoro trideset godina ugrožava fizički opstanak građana naše zemlje. Nesposobnost, loše namjere i svaka zloćudna kombinacija te dvije stvari jedina su osobina ove vlade: mafijaška vladavina SDA je dovela do toga da Sarajevo danas ima kvalitet zraka kao u Pjongjangu, kvalitet vode kao u Kinšasi i stopu zaposlenosti kao Džibuti.

Konaković, inače vlasnik sumnjivo stečene diplome nastavnika fizičkog, do sada se ističe isključivo u kampanji laži i obmana koju zadnjih nekoliko mjeseci vodi putem, između ostalih, i javnog medija koji je u vlasništvu svih građana Kantona Sarajevo, kantonalne televizije. I dok rukovodstvo TVSA otvoreno i bahato cenzuriše novinare i sprječava čak i objavljivanje vijesti o tome gdje danas ili sutra neće biti vode, a svaki dan u zadnje dvije i po godine negdje nema vode i barem na nekoliko sati, nema sumnje da je Konaković najgori premijer, a ova Vlada najgora Vlada u istoriji upravljanja Sarajevom. Vjerovatno sa izuzetkom teških godina pod okupacijom NDH, ali Konaković je i u tim vremenima našao uzore te školu u Dobroševićima imenovao po ustaškom kvislingu Mustafi Busuladžiću.

Nestašica vode koja pogađa građane Kantona Sarajevo, na temperaturama koje su više nego ikad u posljednjih sto godina, direktno je uzrokovana kriminalnim načinom upravljanja komunalnom privredom. Uprkos brojnim obećanjima o reformi komunalnih preduzeća u ovom mandatu, SDA-ovi lažni stručnjaci su stanje napravili još gorim novim zapošljavanjem imbecilnih i primitivnih stranačkih aktivista kriminalne organizacije kojoj svi pripadaju.

GS smatra da je SDA u ovom mandatu na svim nivoima dokazala da je vladavina njenih kadrova opasnost za fizički opstanak stanovništva i da je s obzirom na to besmisleno uopšte izlaziti sa konkretnim prijedlozima za poboljšanje bilo čega. Nemoguće je napraviti bilo kakav napredak sve dok je SDA u i oko vlasti. Stanje u KS je najbolji dokaz za tu našu tvrdnju. I stoga su Konaković i njegova Vlada još jedan dokaz našeg stava: što je više SDA, to je manje BiH. Doslovno. Fizički.

 

Komentari

komentara