SDA i Izetbegović su odgovorni za povampirenje Herceg-Bosne


Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje rukovodstvo kantonalne policije HNK koja je odbila da primi prijavu Štefice Galić povodom nelegalnog postavljanja zastava zločinačke tvorevine HZHB. Umjesto da spriječe nelegalno postavljanje zastava zajedničkog zločinačkog poduhvata kojem se sudi i na međunarodnim i na domaćim sudovima, pripadnici policije HNK prijetili su gospođi Galić.

Bahato ponašanje policije koju kontroliše Dragan Čović je donekle i očekivano jer nikad u istoriji nisu za sagovornika imali sarajevskog političara ovoliko neizainteresovanog za sudbinu Bosne i Hercegovine kao što je Bakir Izetbegović.

Nezainteresovanost Bakira Izetbegovića i SDA za događanja u Hercegovini je tolika da bi im se čak i moglo čestitati jučer obilježenu godišnjicu Hrvatske Republike Herceg Bosne, te pozdraviti početak realizacije njegove dugoročne vizije i zvanične podjele BiH.

Mi u GS-u smo uvjereni da su Izetbegović i SDA, ne radeći ništa na suzbijanju HDZ-ovog separatizma, ustvari saučesnici okupljanja svih bivših ministara HRHB, prvi put poslije zasluženog sloma tzv. hrvatske samouprave i otvorenog obilježavanje zajedničkog zločinačkog poduhvata tik pod nosom njenih preživjelih žrtava.

GS također poziva SDA i njene najviše zvaničnike da konačno razumiju da politika daljnjih ustupaka Čoviću i ideologiji čiji je krajnji cilj zločinačna podjela Bosne i Hercegovine, neće zaustaviti njihove nasrtaje na našu zemlju. Fašističke vrijednosti u ime kojih su počinjeni Heliodrom, Dretelj i Ahmići su danas neodvojivi dio identiteta i ideologije HDZ-a.

Najbolja mjera politike SDA je to što disciplinira neistomišljenike tamo gdje ima vlast, a i ignorira sve nesrbe i nehrvate tamo gdje su oni manjina, jer je to u duhu nagodbe „umjerenih nacionalizama“, koje i Izetbegović i Čović baštine još iz vremena kada su vezali zastave.

I dok njeni najviši zvaničnici u Sarajevu zabranjuju predstave, kao na primjer kantonalni premijer Dino Konaković, a drugi prijete kako će onima s kojima se ne slažu „proučiti Fatihu“, nijedan od njih nema ni blizu kičme kao naša sugrađanka Štefica Galić i ne smiju ni da pogledaju izvan svog atara.

Komentari

komentara