Reuf Bajrović za Novi.ba: Dodik ima saučesnike u Sarajevu!


Građanski savez (GS) je pozvao nadležne institucije da spriječe referendum o Danu RS-a najavljen za 25. septembar, jer bi se njegovim održavanjem narušio mir u BiH. Reuf Bajrović, predsjednik stranke je otvoreno i bez uvijanja obrazložio situaciju rekavši da Dodiku pri realizaciji ovog plana pomažu i pojedinci iz političkog establišmenta u glavnom gradu BiH, izvještava Novi.

Prema njegovom mišljenju, glavni tužilac Goran Salihović je saučesnik u podjeli zemlje jer i pored odluke Ustavnog suda ne poduzima ništa. Dodao je i da SDA, predvođena Bakirom Izetbegovićem, te HDZ BiH, predvođen Draganom Čovićem, imaju istu saučesničku ulogu. Zapitao se zašto se konstantno govori o reformskoj agendi kada još uvijek nije organizovana sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost.

“Referendum nije predizborna igra! Radi se o najozbiljnijem napadu na mir i na ustavni poredak u posljednjih dvadeset godina. Ako referendum bude održan, ustavni poredak je neosporno narušen. Ovo je referendum koji se apsolutno mora spriječiti”, objašnjava Bajrović.

Bajrović je za Novi.ba govorio i o mogućnosti zajedničkog djelovanja DF-a, GS-a, NS-a i SDP-a na predstojećim lokalnim izborima, a šta predsjednik GS-a misli o prijedlogu Nermina Nikšića predsjednika SDP-a, saznajte ubrzo i pogledajte video intervju koji je u pripremi.

 

Direktan link na članak.

Komentari

komentara