REFORME STOJE DOK ISTAKNUTI ČLANOVI SDA UZIMAJU MITO


Predsjedništvo Građanskog saveza u Sarajevu je jučer održalo treću sjednicu. Zaključeno je da je kampanja #NeIzMogDzepa, koja ima za cilj ukidanje finansiranja političkih stranaka iz budžeta, do sada sprovedena uspješno i da će ista biti nastavljena.

Predsjedništvo GS je osudilo napade tzv. budžetske opozicije na istaknute aktiviste Građanskog saveza i zaključeno je da je odbijanje, nominalno opozicionih stranaka, da se odreknu narodnog novca najbolji dokaz da se od svojih pravih šefova iz SDA razlikuju samo u količini novca koji od naroda uzimaju.

Nadalje, posljednji istup njemačkog ambasadora Christiana Hellbacha dodatno potvrđuje tezu koju zastupa Građanski savez, da su Reformska agenda i predaja aplikacije za članstvo u EU od 15.02.2016. godine samo krinka pod kojom se nastavlja pljačka i podjela zemlje.

Jasan stav ambasadora Hellbacha da od aplikacije nema ništa ukoliko BiH nastavi ovim pravcem je dobrodošao i Predsjedništvo GS-a ga pozdravlja. Osim koordinisanim aktivnostima, u cilju dodatnog zaduživanja kod MMF-a, koja se isključivo koriste za krpljenje budžetskih rupa, isplaćivanja nesrazmjerno velikih primanja sebi i uhljebljenim kadrovima, vladajuća koalicija se ne može pohvaliti apsolutno nijednom konkretnom aktivnošću na približavanju EU i NATO paktu.

Vladajuću politiku, koja laže da nas vodi ka članstvu u evroatlantsku zajednicu, najbolje otjelovljuje pritvoreni kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća Emdžad Galijašević. Iskreno se nadamo da će Galijaševiću društvo praviti mnogi kadrovi njegove stranke koji su otimali narodne pare bez ikakvih posljedica.

Tekst saopštenja preuzmite ovdje.

Komentari

komentara