Prijetnje kriminalne SDA nas ne mogu impresionirati


Građanski savez (GS) smatra očekivanim prijetnje i pozive na linč članova i rukovodstva GS-a koje su putem društvenih mreža plasirali renomirani aktivisti SDA sa kriminalnim dosijeima. Naime, stav GS je da je ova Vlada KS predvođena nepismenim i neobrazovanim Elmedinom Konakovićem najgora u istoriji KS. Naše je demokratsko pravo da koristeći slobodu govora kao opozicija kažemo šta mislimo o mafijaškoj organizaciji koja se prodaje za političku stranku zvanu SDA.

Stanje u KS je takvo da bi u svakom normalnom društvu došlo do ostavke ili smjene onih koji su od Sarajeva napravili mjesto u kojem se vrši tortura nad građanima nestašicama vode, katastrofalnim kvalitetom zraka i ogromnom nezaposlenošću. Međutim, SDA je u KS uspjela da u dobroj mjeri podmiti i uplaši glavninu opozicije koja rijetko smogne hrabrosti da makar kaže istinu, kamoli da zatraži pad ove nenarodne vlasti. Stoga, nama u GS je logično da se poslije godinu i kusur pokušaja da nas se ušutka na sličan način, sada došlo u fazu otvorenim najavama nasilja od strane ljudi iz SDA okupljenih oko Konakovića.

Ovim putem želimo čelnim ljudima iz SDA poručiti da je bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti rukovodstva i aktivista GS-a njihova odgovornost i da će posljedice huškanja i inspirisanja evenutalno napada na nas kao opozicionu demokratsku organizaciju snositi cijela SDA. Despotističke tendencije SDA rezultat su njihovih nastojanja da od BiH naprave zemlju u kojoj zbog drugačijeg mišljenja opozicija završi kako rekoše njihovi aktivisti “u gepeku”.

Pošto ne očekujemo da će se SDA ograditi od i osuditi pozive na nasilje prema demokratskim neistomišljenicima, očekujemo da reauguju MUP KS i Tužilaštvo KS kojima ćemo predati krivične prijave protiv odgovornih lica. Javnosti je poznata činjenica da su novog komesara MUP-a KS odabrali kadrovi SDA i da je on blizak premijeru KS Konakoviću. Stoga, očekujemo da svoju obavezu zaštite demokratske opozicije ispuni SBB-ov ministar Vedran Mulabdić. Konačno, sa pozivima na nasilje ćemo upoznati i Federalnu upravu policije kao i SIPA-u.

Na kraju, primitivnim krimosima iz SDA poručujemo da njihove prijetnje nikoga u GS nisu impresionirali i da ćemo nastaviti da radimo sve što je u našoj moći da oni padnu s vlasti.

 

 

Komentari

komentara