Presuda za Vranicu nastavak uzp-a, Dijana Čuljak može izvjestiti o pobjedi iz centrale SDA


Obraćamo se javnosti povodom donošenja presude na Kantonalnom sudu u Mostaru u slučaju “Vranica”:

Smatramo skandaloznim oslobodađajuću presudu jednom od optuženih kao i kazne, preciznije rečeno, nagrade od godinu dana zatvora za dvojicu optuženih, koje je danas izrekao Kantonalni sud u Mostaru pod komandnom palicom sudije oficira HVO-a, za teške ratne zločine i masakr nad zarobljenim pripadnicima Armije BiH kojeg su počinili pripadnici HVO nakon napada na zgradu Komande 4 korpusa Armije BiH u zgradi “Vranica” 9.maja 1993.godine u zapadnom dijelu Mostara.

Sramna presuda Kantonalnog suda nastavak je projekta udruženog zločinačkog poduhvata, i još jedan od načina na koji se manifestira Plan B, podređivanjem pravosudnih institucija zločinačkoj politici HDZ-a. Za ovakav ishod optužujemo kapitulantsku i izdajničku politiku Stranke demokratske akcije koja je zločinačkoj politici HDZ-a prepustila sve južno od Ivan- sedla. Pravosuđe Bosne i Hercegovine u potpunosti se nalazi u rukama Dragana Čovića i Milorada Dodika, a isporučila im ga je upravo SDA.

Ako je Dijana Čuljak tog devetog maja 1993.godine euforično za HTV izvještavala o tom “krupnom vojnom poduhvatu” ispred zgrade Vranice, danas slobodno može doći u Sarajevo, Mehmeda Spahe 14, da euforično izvjesti o oslobađajućoj presudi.

 

Komentari

komentara