Podsjetnica za Gorana Salihovića


Građanski savez želim ovim putem još jednom pozvati glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH da postupi po krivičnoj prijavi Reufa Bajrovića protiv članova Komisije za referendum entiteta RS i privede ih na saslušanje zbog kršenja Ustava i Krivičnog zakona BiH.

Ukoliko glavni tužilac nije u stanju da dođe do članova Komisije za referendum, mi ga ovim putem obavještavamo da će svi članovi komisije sutra biti na jednom mjestu, u Banjoj Luci. Naime, sutra, u ponedjeljak Komisija će održati svoju treću sjednicu. Samim činom sastajanja, članovi te komisije čine krivično djelo kao što je poznato svima, osim glavnom tužitelju Goranu Salihoviću.

Mi u GS-u ovim putem pozdravljamo i odluku Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da se vrati sa odmora i od prijateljske Ankare zatraži pomoć u sprečavanju održavanja referenduma u RS-u. Pozivamo ga da na isti način posjeti i evropske prijestonice i Washington i našim prijateljima i na Zapadu objasni posljedice ratnohuškačke politike koju Milorad Dodik vodi sa direktnom podrškom Moskve.

Ili da barem angažuje lobističku kuću koja će to raditi u ime BiH, kao što je nedavno uradila Srbija, pošto od većine ambasadora koje je imenovao ova zemlja nema baš nikakve koristi.

Tekst saopštenja preuzmite ovdje.

 

 

 

Komentari

komentara