Optužbe SDA na račun boraca su sramne


Građanski savez (GS) osuđuje linč koji su medijski organi SDA pokrenuli protiv demobilisanih boraca koji protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

Optužbe da “neko stoji iza boraca” koje je danas izrekao medijski organ SDA inače poznat kao Faktor predstavljaju potpuno nove dubine lošeg ukusa u najmanju ruku.

Drskost SDA da za učestvovanje u zavjeri optužuje ljude koji su svoje najbolje godine dali ovoj zemlji dok je rukovodstvo SDA sjedilo u dubokoj zavjetrini i zaleđini skoro da nema premca. To pokazuje i da nema te svetinje koju SDA neće pogaziti ako u njoj vide prijetnju svom ostanku na vlasti. SDA smatra da ni ljudi koji su polomili zube mnogostruko nadmoćnijem neprijatelju nisu patriote ako robovski ne služe njima. Oni nisu patriote, ali eto jesu vojni obveznici iz rukovodstva SDA koji su rat proveli u hotelskom smještaju u inostranstvu.

Građanski savez poziva boračke organizacije da stanu u zaštitu svojih suboraca i onda kada ih napada SDA. Da pokažu da predstavljaju sve borce i sve koji su podnijeli neku žrtvu, a ne samo one među njima koji su članovi ili simpatizeri SDA.

GS također poziva ministra za boračka pitanja da se izvine ljudima koje su gladne godine natjerale da pješice dođu iz Tuzle u Sarajevo da bi tražili ono što im pripada i pokaže također da je ministar svih, a ne stranačke pastve.

Građanima BiH niko nije isprao mozak, niko ih nije indoktrinirao. Očito je da samo više ne mogu da gledaju kako hrđava vlast uništava ono što su svojim životima sačuvali.

Komentari

komentara