“Novac preusmjeriti za potrebe građana” 


Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad  jedna od tačaka dnevnog reda bio je izbor zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad.

Naime, jedan od dvojice zamjenika predsjedavajućeg OV Stari Grad izborio je mandat na višem nivou pa je ostala upražnjena pozicija drugog zamjenika predsdjedavjućeg.

Vijećnik u OV Stari Grad ispred Građanskog saveza Ekrem Kaljanac bio je jedan od kandidata za drugog zamjenika predsjedavajućeg OV Stari Grad, ali se na iznenađenje mnogih samovoljno povukao, jer je smatrao da je ova funkcija nepotrebna te da se novac treba preusmjeriti u bitnije sektore.

Ekrem Kaljanac: “ U prošlom sazivu Općinskog vijeća predsjedavajući OV Stari Grad dvije godine je radio bez zamjenika i tokom tog perioda nije bilo problema u radu OV Stari Grad. Svaki od zamjenika predsjedavajućeg (OV) mjesečno građane košta oko 5.000 KM. OV Stari Grad sada ima već jednog zamjenika, mislim da bi izbor drugog zamjenika u ovom periodu bilo razbacivanje sa novcem građana. Mi trebamo smanjivati javnu potrošnju i štediti kako bi novac preusmjerili u bitnije sektore, a neizborom zamjenika predsjedavajućeg uštedili smo oko 60.000 KM na godišnjem nivou što je veoma veliki iznos novca.

Komentari

komentara