Nihad Čolpa: Samo naivni vjeruju u Čovićev pesimizam, u toku je zavšni čin pritiska sa Pantovčaka


Provođenje odluke Ustavnog suda po želji zagrebačke politike koju u Bosni i Hercegovini provodi Dragan Čović ne može biti ni u kakvoj vezi sa izmjenama Izbornog zakona u okviru demokratskih međunarodnih standarda.

Mi u Građanskom savezu mjesecima upozoravamo na činjenicu da Dragan Čović i Božo Ljubić obmanjuju javnost izvrćući sadržaj presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića koja nije zadovoljila apetite organizacije za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, takozvanog HNS-a.

Izmjene izbornog zakona u skladu sa lažnim interpretacijama presude Ustavnog suda mogu voditi jedino ka institucionalizaciji aparthejda. Međutim, kada Dragan Čović kaže da u vezi sa tim nije optimista, treba znati da Čović upravo time izražava ni manje ni više nego optimizam. Svi dosadašnji Čovićevi istupi na tu temu koju su odisali optimizmom, završili su debaklom. Ovo je naime prvi put da Čović izražava pesimizam kada je u pitanju njegov i plan Pantovčaka za uvođenjem diktature političke manjine nad većinom. Pitanje se samo koga je među tzv. probosanskim opcijama Čović našao za saveznika.
Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza

Komentari

komentara