Nek Milorad Dodik kaže koliko dugih cijevi ima MUP RS


Povodom izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će inicirati formiranje komisije koja treba da utvrdi gdje se tobože skladišti navodno tajno proizvedeno oružje i municija u Federaciji BiH, predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa je reagirao kako slijedi:

“Dodikova inicijativa je potpuno suluda, jer ne može se naći onog čega nema. On bi prvo trebao javno reći koliko oružja ima MUP RS, odnosno koliko tačno dugih cijevi ima. Dodik odlično zna da ne postoji nikakva tajna proizvodnja oružja otud i inicira potragu za ničim. Umjesto toga, bolje bi mu bilo da ispita kojom i kakvom količinom naoružanja raspolažu četnici koji se svake godine okupljaju u Višegradu i prijete povratničkom stanovništvu.

Podsjećam Dodika, da se samo prije dva mjeseca u Višegradu okupilo na stotine četnika, koji su veličali masovne pokolje nad muslimanskim stanovništvom. MUP RS nikada nije poduzeo nikakve mjere protiv prijetnji koje pripadnici Ravnogorskog pokreta redovno plasiraju na adresu povratničkog muslimanskog stanovništva.

Za razliku od nepostojeće tajne proizvodnje oružja koju pominje Dodik, kako bi skrenuo pažnju sa formiranja paravojnih formacija koje danas sutra sa četnicima trebaju krenuti u nove pokolje, četnici, vjerovatno dobro naoružani, i doista postoje. Neka Dodikov MUP ispita jesu li četnici u čiju zaštitu staje, pripremili tajne spiskove Bošnjaka muslimana koje ponovo namjeravaju u skladu sa svojom četničkom tradicijom poklati”.

Nihad Čolpa, predsjednik GS

 

Komentari

komentara