Najefikasniji način zaustavljanja Dodika je da Tužilaštvo BiH izda nalog za njegovo hapšenje


Nakon današnjeg sastanka održanog u Beogradu na kojem Srbija nije pružila podršku referndumu u RS-u, predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović je kazao da ta odluka neće donijeti bitnu razliku, navodi Oslobođenje.

– S aspekta posljedica sastanak u Beogradu nije donio ništa novo. Dodik ide u rušenje mira i ustavnog poretka BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma da bi sačuvao slobodu. Dodika se mora zaustaviti. I dalje smatram da je najefikasniji način da se to uradi da Tužilaštvo BiH izda nalog za hapšenje Dodika i članova tzv. komisije za referendum NSRS, kazao je Bajrović, te se osvrnuo na Dodikovu odlučnost da povede srpski narod u cjelini.

– Političko Sarajevo, koje sada predvodi SDA, mora se okupiti u ime očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje. Mora se prestati sa čekanjem jer je sada valjda svima jasno da Dodika neće zaustaviti ni zapadne sile niti susjedne zemlje. Nadalje, to što se sada čini da Vučić i Nikolić nisu spremni da javno podrže održavanje referenduma na način na koji je to Rusija uradila, ne znači da će uraditi bilo šta da doprinesu spriječavanju autostrade pakla kojom je Dodik odlučio da povede srpski narod u cjelini. Nismo valjda zaboravili da je Milošević pokretao ratove da bi izbjegao odgovornost za silni kriminal u koji je bio umiješan. Moramo jednom naučiti da su jedino posljedice važne, motivi nas ne trebaju previše opterećavati, zaključio je predsjednik Građanskog saveza.

Direktan link na članak.

Komentari

komentara