Na Dan pobjede nad fašizmom, u Mostaru smo obilježili godišnjicu osnivanja GS-a i početak opsade Mostara


Povodom prve godišnjice osnivanja Građanskog saveza (GS) i godišnjice početka opsade Mostara na Dan Pobjede nad fašizmom, 09.05.2017.godine u Mostaru.smo organizovali javnu tribinu  “Antifašizam kao temelj europskih vrijednosti i državnosti Bosne i Hercegovine”, uz prisustvo velikog broja građana Mostara, simpatizera i članova GS-a.

Čast nam je bilo ugostiti uvažene profesore dr. Slavu Kukića i dr. Esada Bajtala, akademika Abdulaha Sidrana, te Bakira Hadžiomerovića.

Riječ su svakako imali i dr. Emir Suljagić, direktor Političkog savjeta GS-a i Reuf Bajrović, predsjednik GS-a, kao i pojedini aktivisti GS-a Hata Bebanić iz Mostara, Ozren Blagovčanin iz Sarajeva, te Edin Moranjkić iz Bihaća.

Upravo iz Mostara, u kojem je na današnji dan 1993. godine započela jedna od najkrvavijih opsada jednog grada u novijoj budućnosti, željeli smo poslati poruku da se Bosna i Hercegovina i njeni građani moraju izboriti sami protiv svakog oblika fašizma i etnonacionalizma i to putem izbora, na dostojanstven i demokratski način, kao što su to mnogo puta do sada učinili sami, bez ičije pomoći. Samo takva Bosna i Hercegovina može ići putem ekonomskog razvoja, oslobađajući se svakog oblika nepotizma, korupcije i kriminala.

Fotografije i video u prilogu.

Izvor naslovne fotografije: www.klix.ba.

Komentari

komentara