Medijska agresija HDZ-a nas neće zaustaviti


Nakon višednevnog medijskog blitzkriega medijskih organa Dragana Čovića, čija je jedina svrha otvoreno zastrašivanje rukovodstva Građanskog saveza, želimo da obavijestimo javnost o sljedećem:

Medijski linč i prijetnje Čovićevih medijskih bojovnika nas neće zastrašiti niti zaustaviti.

Štagod da bilo na izborima, a biće šta narod kaže, Građanski savez je već ispunio važan dio svoje misije. Koncept građanske države, koji je bio u dubokoj ilegali pred rasnim i rasističkim konceptima tzv. konsocijacije je ponovo legitimni dio debate.

Što je još važnije, postoji i kritična, prije svega intelektualna, masa koja s nama dijeli uvjerenje da je građanska država jedini način da građanska i demokratska većina zauvijek prestane biti predmetom genocidnih planova iz komšiluka i susjedstva. Da bi bila moguća za 30 godina, mi smo počeli na njoj raditi danas.

Činjenica da su sve strijelice nasljednika UZP-a iz zapadne Hercegovine i Zagreba uperene u Građanski savez najriječitije govori ne o njihovom strahu od nas, nego od ideja koje su u jednom trenutku uspješno marginalizovali, ali smo ih mi uskrsnuli. Ideje ne poznaju granice. Ideje se ne može uhapsiti i zatvoriti u Heliodrom. Ideje se ne može izvesti na prisilni rad u Sokolu. Ideje u koje mi vjerujemo su vječne i superiorne u odnosu na UZP-ove.

Želimo ovim putem podsjetiti javnost da je HDZ stranka na vlasti i da ako bila koja od prijetnji koje HDZ-ovi medijski uposlenici ili trolovi bude ostvarena, ako se bilo kome iz rukovodstva GS-a dogodi bilo šta od onog čime im se otvoreno prijeti, odgovoran za to će biti Dragan Čović. Pozive na „ušutkivanje“ GS-a shvatamo kao direktne prijetnje: imajući u vidu da su neki Čovićevi bliski saradnici skloni „gepekovanju“ ne sumnjamo u to kojim metodama to misle ostvariti.

Iz javnih nastupa HDZ-a i Čovića nama u GS-u je jasno da se politička platforma HDZ-a sastoji iz dvije tačke: 1. ušutkati Građanski savez i 2. kao rezultat toga građansku i demokratsku većinu u BiH u tišini ograditi u geto u kojem će generacije koje još nisu rođene biti robovi „bjelačke“ manjine iz zapadne Hercegovine na platnom spisku HDZ-a.

Žigosanje građanske većine u BiH kao „islamske države“, te smatranje samog prisustva građana islamske vjeroispovjesti tamo gdje oduvijek žive „zelenom transferzalom“ ne ostavlja nikakve sumnje u krajnje namjere kako Čovića, tako i stranke sljednice udruženog zločinačkog poduhvata, HDZ-a. Posljednji put kada se u našoj zemlji govorilo tim jezikom, cijela grupa ljudi je internirana u logore ili ubijana samo i isključivo zbog pripadnosti toj grupi. Ovaj puta mi građani BiH nemamo iluzija o tome da će nas neko sa strane od toga zaštiti.

 

Komentari

komentara