Konaković se grije na plin usred ljeta


Građanski savez (GS) smatra da je povećanje cijena centralnog grijanja korisnicima usluga KJKP Toplane Sarajevo od stane Vlade KS ne samo bezobrazno, već je njihovo objašnjenje za ovo poskupljenje uvreda za inteligenciju svakog građanina grada Sarajeva.

Naime, zašto bi cijena grijanja bila povećana u skladu sa trenutnom cijenom plina kada nijedan od energenata, pa tako i plin neće biti trošen od strane Toplana u proljetnim i ljetnim danima. Podsjetimo da KJKP nisu trošile energente u periodu od 1. aprila do danas, te da ne postoji bilo kakav osnov za objašnjenje koje opravdava povećanje cijene grijanja zbog povećanja cijene plina, a kamoli da se povećanje plaća retroaktivno od 1.aprila.

Ono što je objektivno objašnjenje je da Vlada KS na čelu sa Premijerom Konakovićem prihvata da građani Sarajeva, po ko zna koji put, iz svojih džepova podmiruju troškove njihovih promašenih politika i posljedične nagomilane dugove javnih (stranačkih) kompanija i njihovih dobavljača, od kojih brojni nisu na teritoriji KS.

Stoga ovim putem želimo istaći da su građani grada Sarajeva opravdano ljuti i ogorčeni zbog ovog poskupljenja. GS poziva Vladu KS, naročito Premijera da ponovo razmotri svoju odluku i ne povećava cijenu vansezonskog paušala za centralno grijanje. U suprotnom, biće jasno da svjesno radi na štetu građana koje treba da štiti i predstavlja

Komentari

komentara