Konaković i Ćosić moraju podnijeti ostavke


Nakon što je Nezavisni odbor na jučerašnjoj sjednici odbio smijeniti policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Vahida Ćosića, Građanski savez zahtjeva ostavku premijera Elmedina Konakovića.

Ćosić je politički imenovan, a na to mjesto ga je postavila SDA, te ne postoji način da izbjegne političku odgovornost za katastrofalno stanje sigurnosti u Kantonu i Gradu Sarajevu. Odbijanje Nezavisnog odbora da raspravlja o Ćosićevoj smjeni znači da policijski komesar ima podršku SDA koja se sada bavi kupovinom vremena u nadi da će opravdani gnjev građana splasnuti.

Nesposobnost stranaka većine u Kantonu Sarajevo da barem sazovu sjednicu na kojoj će se raspravljati o sigurnosti pokazuje da u izboru između stranačkih poslušnika na jednoj strani i građana na drugoj strani, SDA uvijek bira poslušnike. Kao što između SDA i države uvijek bira SDA.

Građanski savez u potpunosti podržava i smatra opravdanim proteste građana nezadovoljnih sigurnosnim stanjem u gradu koji su najavljeni za četvrtak 13.10.2016. godine u 15.00 sati ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, kao i njihove sve zahtjeve u pogledu sigurnosne situacije u KS.

Pozivamo građane i građanke da izađu na mirno i dostojanstveno okupljanje kako bi izrazili nezadovoljstvo i da istraju u svojim zahtjevima na koja imaju apsolutno pravo.

Komentari

komentara