Kitarović nastavlja tamo gdje su stali Tuđman i Šušak


Građanski savez (GS) oštro osuđuje ponovne prijetnje Kolinde Grabar Kitarović vaninstitucionalnom paralizom Bosne i Hercegovine nakon izbora 2018. Nažalost, umjesto u dobroj vjeri Grabar-Kitarović došla u Bosnu i Hercegovinu da prijeti nasiljem, ne ostavljajući nikakve dileme da je jedini cilj hrvatske politike prema našoj zemlji zaštita zločinačkog naslijeđa Franje Tuđmana i Gojka Šuška, odnosno udruženog zločinačkog poduhvata.

Besprizorna kampanja koju Grabar-Kitarović predstavlja miješanje u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine bez presedana poslije okončanja zajedničke srbijansko-hrvatske agresije na našu zemlju te vodi u podrivanje mira i izazivanje vaninstitucionalnog nasilja u Bosni i Hercegovini.

Grabar-Kitarović i neoustaška klika iz Zagreba ostaje dosljedna ciljevima getoizacije demokratske većine građana i ostvarivanja zločinačkih ciljeva parlamentarnim sredstvima. Prijetnje koje su danas izrekli Grabar-Kitarović i Dragan Čović ne ostavljaju ni zrno sumnje da se Hrvatska na krilima pojačanog uticaja Rusije i globalnog talasa islamofobije sprema krenuti u jednostranu reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Grabar-Kitarović i danas je potvrdila da postojanje cjelovite Bosne i Hercegovine kao takve smatra prijetnjom, te da neće birati saveznike u podjarmljivanju njene demokratske i građanske većine. Na isti način na koji je Franjo Tuđman saveznika tražio u Slobodanu Miloševiću, Grabar-Kitarović i Čović saveznika traže u Rusiji. Hrvatska bi i danas, drugim riječima radije na svojoj granici imala Veliku Srbiju ili malu Rusiju nego Bosnu i Hercegovinu.

Građanski savez smatra da je današnja posjeta Grabar-Kitarović još jedan u nizu njenih doprinosa destabilizaciji Bosne i Hercegovine i regiona i to kao rezultat dubokih uvjerenja rukovodstva Republike Hrvatske u svoju rasističku misiju „emancipacije“ demokratske većine građana Bosne i Hercegovine.

GS smatra dubokom ljudskom i političkom sramotom Grabar-Kitarović i Hrvatske da predsjednica Hrvatske nijednom rječju nije našla za shodno da barem izrazi saosjećanje sa žrtvama Hrvatske vojske i hrvatske politike koja je pred mjerodavnim sudom UN-a proglašena zločinačkim projektom.

Na kraju, GS ovim putem podsjeća javnost da smo jedina politička partija koja je hrvatsku politiku u BiH nazvala pravim imenom i ukazivao na prave ciljeve sadašnjeg rukovodstva Hrvatske. Nama u Bosni i Herecegovini prijateljstvo ovakve Hrvatske i njene predsjednice ne treba. Sa prijateljima kao što nam je Grabar-Kitarović, neprijatelji nam uopšte ne trebaju.

Komentari

komentara