Još jedan krah Dodikove politike


Građanski savez (GS) izražava saučešće Miloradu Dodiku i SNSD-u nakon poraza njihove ideološke braće i saveznika iz fašističkog Nacionalnog fronta. Dodik lično, SNSD i Vlada RS odnosno Željka Cvijanović godinama održavaju intenzivne kontakte sa otvoreno fašističkim Nacionalnim frontom, koji su osnovali pripadnici kolaboracionističkog višijevskog režima.

Podsjećamo javnost da je višijevski režim bio nešto kao francuska NDH, koja je kao i NDH prilježno deportovala sve Jevreje u njemačke koncentracione logore. Stoga donekle i ne čudi da su Dodikovi strateški partneri u BiH ideološki nasljednici NDH.

GS izražava žaljenje što su kontakti sa fašističkim, antisemitskim i islamofobnim Nacionalnim frontom plaćeni novcem poreskih obveznika. Međutim, poraz Nacionalnog fronta na predsjedničkim izborima u Francuskoj je šamar i njihovim partnerima na teritoriji BiH.

GS izražava žaljenje što je Milorad Dodik zbog svog ličnog i kratkoročnog dobitka bacio pod noge antifašističku i partizansku tradiciju naročito u Bosanskoj Krajini.

Stoga ga ovim putem pozivamo da uputi izvinjenje Krajišnicima i Srbima u Bosni i Hercegovini što ih gura u naručje ideološkim nasljednicima onih koji su ubijali na Kozari i u Jasenovcu. Jer, kao što znamo, nije moguće biti malo fašista. Predstavnike međunarodne zajednice pozivamo da saveznike fašističkog Nacionalnog fronta u BiH mjere istim aršinima kojima u svojim zemljama mjere Nacionalni front. I da od nas ne očekuju da pregovaramo i nagađamo se sa organizacijama i vrijednostima koje u svojim zemljama smatraju neprihvatljivim.

Prilog: Fotografije sa sastanka Milorada Dodika i Željke Cvijanović sa predstavnicima Nacionalnog fronta (izvor: Nezavisne, www.predsjednikrs.net)

Komentari

komentara