Izetbegoviću, ostavka!


Građanski savez (GS) smatra da je odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu istorijski šamar nesposobnoj politici SDA i izdajničkoj politici HDZ-a. Bakir Izetbegović, SDA, kao i svi učesnici farse organizovane u Vijećnici da bi se podijelila odgovornost za nemar SDA, krivi su za svjesno laganje žrtvama i svim istinskim patriotama koji su bili svjesni katastrofe koju nam spremaju.

GS želi ovim putem podsjetiti javnost da odluka o pokretanju revizije nije mogla biti donesena ne zbog otvorenog protivljenja Mladena Ivanića, nego zbog tobožnje „neutralnosti“ Dragana Čovića. Tek sada postaje očigledna potpuna pogubnost SDA-ove kapitulacije pred Čovićem i de fakto vraćanjem u život Herceg-Bosne. Očekujemo od SDA da konačno razveže zastave koje je sa neoustašama vezala još 1990. godine.

Na našu zajedničku žalost, posljedice odluke, da se izvan institucija države BiH pokrene zahtjev za reviziju, donesene uz punu svijest da će završiti propašću, snosit će cijela država i svi njeni građani. Vaninstitucionalno okupljanje u Vijećnici je organizovano da bi se podijelila odgovornost za sigurnu propast, i da bi se izolovali svi oni koji su bili protiv ove izdajničke avanture. Smatramo da je okupljanje u Vijećnici najniža tačka Bosne i Hercegovine od potpisivanja sporazuma Cvetoković-Maček.

Mi u GS-u smatramo da ova istorijska sramota treba svima poslužiti kao konačni dokaz da društvena elita predvođena prvim safom SDA Bosnu i Hercegovinu vodi u nestanak jer je korumpirana do srži i spremna na sve da bi tu korupciju sakrila.
SDA je još jednom pokazala da će između države i stranke uvijek izabrati stranku. SDA i Izetbegović su bezočno manipulisali žrtvama jer je još u aprilu 2016. godine bilo jasno da Sakib Softić nije ovlašten da podnese zahtjev za reviziju. Stoga Izetbegović poslije ovakvog ponižavanja Bosne i Hercegovine ima samo jednu opciju: da podnese ostavku i povuče se sa svih državnih i stranačkih funkcija.

GS je jedina građanska i opoziciona stranka koja je odbila da učestvuje u igrokazu SDA i Bakir Izetbegovića. Nažalost, bili smo potpuno usamljeni u govorenju istine građanima Bosne i Hercegovine, ali ćemo nastaviti da govorimo ono u šta vjerujemo i radimo ono što govorimo.

Komentari

komentara