Hadži Dino, ima li vode u Kiseljaku?


Građanski savez (GS) još jednom poziva najgoreg premijera u istoriji Kantona Sarajevo hadži Elmedina Konakovića – Dinu da podnese ostavku. Mi u GS-u smatramo da je to jedini način da hadži Dino preuzme barem dio odgovornosti za pustoš koju je do sada ostavio iza sebe, prije nego što upropasti i Kanton kao što je upropastio sve što je dotakao, počevši od KK Bosna pa nadalje.

GS želi ovim putem da izrazi nevjericu da hadži Elmedin, ni cijeli mjesec dana nakon što je obavio hadždž, otvoreno i javno laže, iako nas ne zanimaju ni njegova, a ni tuđa vjerska uvjerenja. Međutim, hadži Dino očito  ne umije brojati jer je u dva dana dao različite i kontradiktorne izjave: Jedan dan je rekao da do kraja iduće godine redukcija vode više neće biti, kada on više ne bude premijer. Naime, samo dan poslije toga, izjavio je da redukcija neće biti u roku od tri do šest mjeseci.

Ali, naš hadži Dino nije samo lažov. On je i demagog. Umjesto da povede računa o građanima koji ga plaćaju, a on im to vraća nazivajući škole po narodnim izdajnicima i ustaškim sluganima i uskraćujući im pravo na vodu, hadži Dino se hrabro stavlja u zaštitu Bošnjaka u Kiseljaku od ekstremističkog koalicionog i strateškog partnera SDA – HDZ. Nesumnjivo je da HDZ, gdje god je vlast, ugnjetava sve nehrvate i Hrvate neistomišljenike, ali riječ je o stranci koju SDA naziva strateškim partnerom i s kojom je u Srednjebosanskom kantonu u koaliciji.

Mi u GS-u također ne osporavamo hadži Dini da džumu klanja gdje god poželi, ali cijenimo da je pravo na vodu također temeljno ljudsko pravo. Naročito u Kantonu koji ima više izvorišta vode nego što ima opština. I koji trenutno vodi hadži Dino.

Stoga, u ime građana Sarajeva želimo da poručimo i Bošnjacima i svim drugim građanima Kiseljaka: bolje vam je da vas hadži Dino ne brani! Građane Sarajeva tako dobro brani da nisu u stanju ni da računaju da se krajem druge decenije 21. vijeka mogu okupati iza osam navečer u prijestonici države koja pretenduje da bude evropska. Mi u Sarajevu nemamo vode. Ako se hadži Dino umiješa, u Kiseljaku će narod ostati i bez vode i bez škole. Jer iza njega je ostala pustoš kud god je prošao.

Komentari

komentara