GS: Wigemarkov prijatelj Dodik prijeti ratom


Građanski savez (GS) smatra da su posljednje prijetnje koje je izrekao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik direktne prijetnje ratom i novim sukobima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Proces formiranja vlasti i eventualno izostavljanje Dodika iz vladajuće koalicije na nivou države Bosne i Hercegovine, čemu se Dodik oštro protivi, samo je izgovor za izazivanje sukoba po nalogu Ruske Federacije, koja za strateški cilj ima onemogućavanje pristupa Bosne i Hercegovine NATO savezu.

Cijenimo da je angažman Građanskog saveza u pogledu sprječavanja Dodikovog režima u manjem bh.entitetu da naoruža rezervni sastav genocidne policije RS-a, danas vidljiviji nego ikad, jer je kao što je javnosti poznato tek najavom recipročnih mjera Dodik bio primoran odustati od formiranja rezervnog sastava genocidne policije RS-a, iako se i danas na razne ilegalne načine pokušava dodatno naoružati.

GS također poziva tzv.sarajevsku javnost i medije da konačno počnu ozbiljno shvaćati prijetnje koje Dodik upućuje umjesto što dobar dio te iste javnosti rijetke probosanske političare koji se nastoje oduprijeti Dodikovoj agresivnoj politici optužuju za dizanje tenzija.

Pozivamo i Ured Visokog predstavnika u BiH da u skladu sa svojim ingerencijama zbog Dodikove otvorene najave rata odmah i konačno iskoristi bonske ovlasti, a Dodikovog ličnog prijatelja odlazećeg šefa Delegacije u EU Larsa Gunara Wigemarka ne pozivamo ni na što, nego mu želimo sretan put iz BiH sa željom da se u BiH više nikada ne vrati, jer je upravo on jedan od zaslužnih za prijetnje koje Dodik upućuje.

 

Komentari

komentara