GS Novo Sarajevo: Odluka vijećnika u Novom Sarajevu uvreda žrtava Grbavice


Građanski Savez (GS) Novo Sarajevo oštro osuđuje 17 vijećnika koji su donjeli sramotnu odluku o imenovanju sportske dvorane „Novo Sarajevo“. GS Novo Sarajevo želi upoznati javnost da pored dobro uštimane koalicije SDA i SBB od 13 vijećnika postoji interesna skupina koju sačinjavaju predsjedavajuća OV Ana Baltić iz Stranke penzionera/umirovljenika i Zuhmed Džaka iz BPS – Sefer Halilović koji je poslušnim dizanjem ruke na poklon od koalicije SDA-SBB dobio poziciju zamjenika predsjedavajuće Ane Baltić. Također ne treba zaboraviti ni kvislinški dio većine u OV Novo Sarajevo koji sačinjavaju odbjegli vijećnici Demokratske fronte Adem Olovčić i Fikreta Nevesinjac koji su pored svog obećanja glasačima da nikada neće stupiti u koaliciju sa nacionalistima, opet iznevjerili sve one koji su ih podržali na izborima. Na sramnom glasanju je ostao suzdržan još jedan bivši kadar Demokratske fronte, Srđan Srdić.

Mi u GS Novo Sarajevo ovu bestidnu odluku smatramo uvredom svim žrtavama Grbavice oličene u monstruoznom ubistvu istinskog heroja, sportiste i reprezentativca SFRJ, našeg sugrađanina Gorana Čengića. Dobro uštimana koalicija SDA-SBB i dobro uhljebljena i materijalno situirana odbjegla kvaziopozicija je svojim izdajničkim i kukavičkim činom da ne galasaju za ime Goran Čengić amnestirala zločine Veselina Vlahovića Batka. Imena 17 vijećnika vladajuće većine ostat će vječno upisana crnim slovima u analima Grada Sarajeva.

GS Novo Sarajevo je u maju ove godine već simbolično dao ime sportskoj dvorani na Grbavici po našem Goranu Čengiću i ona će se za nas uvijek tako zvati. S obzirom da niko od vijećnika iz GS nije prodao svoj glas nacionalistima, smatramo da je glas za GS jedina garancija da će naš grad imati šansu da promijeni imena institucija koje se danas zovu po fašističkim kolaboracionistima kao što je Mustafa Busuladžić.

Komentari

komentara