GS Hadžići odao počast poginulim borcima BiH i općine Hadžići


Na današnji dan 1996. godine reintegrisana je opština Hadžići, koja je bila pod okupacijom srpskih paravojnih snaga od maja 1992. godine. Tog 6. marta u ranim jutarnjim satima hiljade ljudi je u koloni krenulo iz Zovika ka Hadžićima. A u Hadžićima ih je dočekala pustoš, zatečeni su devastirani stambeni objekti, opljačakani privredni kapaciteti. Materijalna šteta u privredi procijenjena je na 500 miliona maraka. Mnoga sela u opštini Hadžići su bila sravnjena sa zemljom.

Ovaj jako važan historijski dan obilježile su i delegacije Građanskog saveza Hadžići, koje su polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju u Hadžićima odale počast šehidima Bosne i Hercegovine i opštine Hadžići.

 Poslije polaganja cvijeća uslijedila je svečana sjednica OV Hadžići na kojoj su dodjeljene općinske plakete i zahvalnice za ljude koji su ostavili trag u sadašnjosti i prošlosti općine Hadžići. Zahvaljujući prijedlogu za šestomartovsku nagradu Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana”, Građanskog saveza Hadžići, Demokratske fronte Hadžići, i još desetine ličnih nominacija građana općine Hadžići, Općina Hadžići se u ovo turbulentno doba za boračku populaciju na neki način zahvalila i heroju sa Igmana pokojnom Čedomiru Domuzu, čovjeku koji nikada nije gledao na ime i naciju i čovjeku koji nikada nije dozvolio da ga se trpa u torove, nego je bio tu na raspolaganju za sve svoje sugrađane ma koje vjere da bili. Porodica je ovu zahvalnicu posvetila svim braniteljima, borcima, patriotama i ljudima koji vole ovu državu.

 

 

Komentari

komentara