Građanski savez: Zvizdić mora pokrenuti proceduru za smjenu Crnatka


Građanski savez najoštrije osuđuje odluku ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka, kojom zabranjuje predstavnicima ovog ministarstva da učestvuju u aktivnostima organizacije komemoracije genocida u Potočarima 11. jula, prenosi Oslobođenje.

Iz Građanskog saveza ističu da ovakva odluka ne doprinosi jačanju i razvijanju pomirenja u BiH i regionu već da, osim što podiže bespotrebne tenzije, nanosi dugoročnu štetu saradnji u regionu.

Također, Građanski savez smatra da ova odluka pokazuje da se član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Partija demokratskog progresa od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, razlikuju po tome što Ivanić više voli Radovana Karadžića, a Dodik Ratka Mladića.

Ovim putem pozivaju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da pokrene postupak opoziva Crnatka iz Vijeća ministara BiH, jer poslije ovakve odluke “ova većina i ovo Vijeće ministara nisu, i ne mogu biti legitimni”, saopšteno je iz Građanskog saveza.

Direktan link na članak.

Komentari

komentara