Građanski savez najoštrije osuđuje napade i nasilništvo grupe poslanika SDA na poslanike opozicije u Skupštini Kantona Sarajevo


Građanski savez najoštrije osuđuje napade i nasilništvo grupe poslanika SDA na poslanike opozicije u Skupštini Kantona Sarajevo nakon što su se usprotivili imenovanju jedne sarajevske škole po kvislingu Mustafi Busuladžiću.

Primitivnima i kabadahijskim napadima SDA je jasno pokazala svoj odnos prema tekovinama Drugog svjetskog rata i stala na pogrešnu stranu istorije, pokušavajući i cijeli jedan narod da svrsta uz bok genocidnog režima NDH, domaćih izdajnika, apologeta holokausta čiji su najveći civilizacijski domet koncetracioni logori Jasenovac i Stara Gradiška.

Umjesto da svoju politiku fokusira na više nego jasne i prijeteće poruke uperene protiv suvereniteta, teritorijalnog integriteta državnosti BiH u formi najavljenog referenduma u entitetu RS, SDA tamo gdje ima vlast disciplinira nebošnjake koji su sa svojim sugrađanima Bošnjacima prošli pakao opsade Sarajeva i dijelili najteže i najgore trenutke. Istovremeno, pred prijetnjama otcjepljenjem pola teritorije Bosne i Hercegovine kukavički i saučesnički šute. Ako rukovodstvo SDA ne dijeli stavove da svaki nebošnjak u Sarajevu po automatizmu mrzi „Srebrenicu i Bošnjake“ javno će se ograditi od svojih poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Nakon, u medijima objavljenih navoda o iznuđivanju novca od strane Amiraa Zukića generalnog sekretara SDA za radna mjesta u UKC u Sarajevu, pritvaranja članova GO SDA radi kriminala u EPBiH i hapšenja korumpiranog gradonačelnika Bihaća odagnane su sve sumnje da je SDA kriminalna hobotnica. Ali spremnost da primjene nasilje u sada već otvorenom i očiglednom procesu fašizacije društva, Stranku demokratske akcije čini strankom opasnih namjera!

Komentari

komentara