Građanski savez: Jedini pregovarački rezultat SDA je spas režima Milorada Dodika i vaskrsnuće Herceg-Bosne


Iz Građanskog saveza su u najnovijem saopćenju poručili da žele Stranci demokratske akcije “čestitati” na briljantnim pregovaračkim uspjesima cijelog njenog rukovodstva, čiji je zasad jedini rezultat spas režima Milorada Dodika i vaskrsnuće Herceg-Bosne, piše Novi.

“Iluzije rukovodstva SDA da se sa neprijateljima naše zemlje može i treba pregovarati plaćamo 20 godina: jednom su to Radovan Karadžić i Mate Boban, drugi put Milorad Dodik i Dragan Čović. Ni jedan ni drugi neće zavoljeti ovu zemlju zato što im SDA već godinama popušta”, navodi se.
Ističu da je osovina zla Dodik-Čović svaku takvu slabost iskoristila za daljnje slabljenje Bosne i Hercegovine, te da je SDA za to vrijeme bila zadovoljna da svoju rodbinu može imenovati u upravne i nadzorne odbore i na direktorske pozicije u javnim preduzećima.

“Nakon još dvije godine laganja, možemo sa sigurnošću reći da je ovo vođstvo SDA učinilo mnogo više da ojača neprijatelje ove zemlje nego bilo ko poslije rata.Rukovodstvo SDA se može igrati sa svojom strankom i njenom budućnošću, ali ova zemlja je vlasništvo svih nas. Izdajničko uvođenje kantonalnog veta, čije su postojanje donedavno negirali, lideri SDA Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić danas koriste kao glavni argument da primire Čovića. Građani BiH nisu ni 1993. pristali na ovo na šta vodeći dvojac SDA dobrovoljno pristaje 2016. godine”, saopćeno je iz Građanskog saveza.

Navode da je nakon početka razoružanja naše zemlje sa smanjenjem Oružanih snaga BiH ovo samo posljednja u nizu spektakularnih propasti trgovine vrapcem u ruci za goluba na grani.

Direktan link na članak.

Komentari

komentara