Građanski savez (GS): Osuđujemo najavljeno poskupljenje cijena GRAS-ovih karata u KS!


Novi upravitelj, magistar nauka, sa bogatim iskustvom u rukovođenju kompanijama koje se bave transportom i organizacijom prijevoza u Luksembrugu, Dubaiju i Francuskoj nam je spektakularno izjavio da treba vratiti povjerenje u GRAS, da radnici GRAS-a trebaju biti nasmijani prema svojim klijentima, da autobusi i tramvaji trebaju biti čisti, oprani i uredni i da se zna šta ko radi.

Svjetskom čudu pranja i čiščenja tramvaja smo svjedočili istina juče, a već danas nam je jasno da je slijedeći korak poskupljenje cijena karata koje su već ionako preskupe.

Uzimajući u obzir da nije ni Houdini ni Coepperfield, a ni Sebija Izetbegović i da je prosječni mjesečni gubitak GRAS-a 2.793.598,00 KM, zaista nismo očekivali ovakve prve sanacione mjere, te da će građani iz vlastitog džepa da plaćaju neodgovornost ljudi koji su doprinijeli višemilionskim gubicima preduzeća u posljednjih 11 godina.

Od obećanja novog prinudnog upravitelja ostadoše čisti tramvaji, sa novim poskupljenjima vlada i GRAS nasmijani, a GRAS-ovi klijenti još jednom razočarani.

 

Komentari

komentara