Građanski savez (GS): Novaliću, podnesi ostavku!


GS traži ovim putem ostavku Fadila Novalića, jer nije moguće da nastavi voditi Vladu Federacije BiH nakon što je objelodanjeno da je njegova kćerka, bez konkursa zaposlena u državnu agenciju.

Novalićeva Vlada uništila je desetine hiljada radnih mjesta, prodala ili se sprema da proda posljednje ostatke državnih firmi i privatizuje javna preduzeća i natjerala desetine hiljada najpametnijih i najboljih mladića i djevojaka da napuste Bosnu i Hercegovinu, možda zauvijek.

I kao da to nije dovoljno, on i drugi stranački trutovi, naočigled svih, drsko, bezobrazno i brutalno u državne agencije, institucije i preduzeća mimo zakona, procedura zapošljavaju samo i isključivo svoju rodbinu.

GS traži i hitnu smjenu Esada Mahmutovića, direktora Finansijsko-informatičke agencije (FIA), koji je javno priznao da je prekršio propise i zaposlio premijerovu kćerku. Ovakvo ruganje narodu i građanima SDA nije priredila od prošle sedmice, kada je pozvala novinare na otvaranje trotoara kod Predsjedništva BiH.
Međutim, rijetko je ko i kad uvrijedio sve preživjele ovog rata kao Mahmutović kada je izjavio da je od svih koji su preživjeli rat, očito, samo Amor Mašović zaslužio da njegova kćerka dobije posao u državnoj firmi. Djeca žrtava koje su pronađene u masovnim grobnicama, očito nisu, ako se o tome pitaju visoki funkcioneri SDA. Njihove nema ni u FIA, niti u bilo kojoj drugoj državnoj firmi.
Ako ih interesuje gdje se nalaze, i Novalić i Mahmutović mogu djecu onih na čijoj je žrtvi napravljena ova država naći ispred njemačke ambasade, gdje u redu stoje i čekaju boravišne i radne vize. Jer, dok god je SDA blizu vlasti njihova budućnost je na bauštelu, bosanskom ili njemačkom.

Stoga smo mi u Građanskom savezu uvjereni da je od danas do Opštih izbora 2018. godine, jedina dilema pred građanima BiH sljedeća: ili SDA ili BiH. Jer, nema više sumnje da što je više SDA, sve je manje BiH.

Komentari

komentara