Građanski savez BiH je zabrinut zadnjim dešavanjima u Stocu tokom izbornog procesa!


“Tražimo da Izborna komisija hitno obznani sve detalje u vezi sa radom Općinske izborne komisije i biračkih odbora u Stocu tokom izbora 2. oktobra 2016. godine.

Tražimo da Centralna izborna komisija BiH odgovori na pitanje zašto je ignorisala javne apele da se priprema izborna krađa u Stocu, na što su bili upozoreni od strane političkih stranaka i nevladinih organizacija?!

Tražimo momentalnu smjenu Ivana Perića, predsjednika OIK-a, koji je samovoljno sa dužnosti razriješio pojedine članove i članice biračkih odbora i na njihovo mjesto postavio članove HDZ-a!

Tražimo da Centralna izborna komsija BiH u Stocu organizira izbore u zakonskom roku od 14 dana pod svojim direktnim nadzorom i nadzorom međunarodnih posmatrača!

Pozivamo cjelokupnu bh. javnost da pratimo izborni proces u Stocu, te da spriječimo izbornu krađu koja je do sad bila uobičajena u tom gradu!

Niko nema pravo uskratiti građanima Stoca da imaju vlast kakvu oni žele, a ne kakvu žele politički centri u Mostaru i Zagrebu!

Tražimo od MUP-a HNK nepristrasnost u istrazi o događajima u Stocu kao i obezbjeđivanje sigurnosti za sve građane tog grada!”

Komentari

komentara