Gordana Tadić mora podnijeti ostavku


Gradjanski savez (GS) poziva glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da odmah podnese ostavku. Naime, nakon što je Oslobodjenje objavilo uvjerljive dokaze o korupciji Tadićke više je nego jasno da ona više ne može obavljati tako odgovornu funkciju dok se ne završi istraga protiv nje koju vodi Ured disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.
GS smatra da je Tadićka lutka na koncu mrzitelja BiH, a posebno Dragana Čovića s kojim je povezana preko njenog rođaka Mije Krešića. Tadićkine zlouptrebe Tužilaštva BiH, u saradnji sa tužiocima iz Sarajeva koji odavno služe interesima Dragana Čovića, su dovele do toga da je javnost potpuno izgubila povjerenje u politizirane istrage te institucije.
Pozivamo predstavnike medjunarodne zajendice, posebno Ured visokog predstavnika, da se pozabave ovim vitalno važnim pitanjem za koje direktno smatramo odgovornim EU koja je VSTV predala u ruke osovini Dodik-Čović famoznim strukturalnim dijalogom o pravosuđu koji je Miroslav Lajčak isposlovao još 2011. Odavno je jasno da Tadićka radi za interese susjednih država i njihovih satelita, ali sada je jasno i da je korumpirana do srži.

Komentari

komentara