Formiran Općinski odbor Građanski savez (GS) Hadžići


GS Hadžići je 03.11.2017. godine u 18.00 sati u prepunom matičnom uredu Hadžići održao Izbornu skupštinu općinske organizacije.

Na izbornoj skupštini Mehmed Kurspashić je izabran za predsjednika Općinske organizacije Hadžići, a za njegovog zamjenika izabran je Nermin Horman. Općinska organizacija GS Hadžići je sigurno jedna od najmlađih u BiH, te je time GS nastavio ispunjavati obećanje da je GS otvoren za mlade i nove ljude.

Na skupu se obratio predsjednik GS Nihad Čolpa: “Građanski savez je na prethodnom kongresu dao priliku mladim ljudima sa ciljem da se što više mladih uključi aktivno u politiku. Današnji skup pokazuje da mladi mijenjaju odnos prema politici, te da su odlučni da mijenjaju stanje u našoj državi. Mislim da smo na pravom putu da stvorimo generaciju koja će donijeti promjenu na političkoj sceni. Našoj državi je neophodna takva promjena.”

Pored predsjednika GS-a skupu se obratio i novoizabrani predsjednik Općinskog odbora GS Hadžići Mehmed Kurspahić: “Jedan od glavnih ciljeva GS je da se u politiku uključi što više mladih ljudi, Mi na tom putu predano radimo i mislim da su rezultati već vidljivi.“

Komentari

komentara