Fazlagić: Budžet i izbori će biti, izgubili HDZ i neodgovorna sarajevska opozicija


Predsjednik Građanskog saveza (GS) Muhamed Fazlagić pozdravio je usvajanje budžeta institucija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Usvajanje budžeta institucija BiH omogućiti će održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, čime je sprječen plan HDZ-a za potpunom opstrukcijom institucija države.
Pozdravljam usvajanje budžeta, te izražavan zadovoljstvo činjenicom da probosanske snage u vlastima nisu dopustile neprijateljima države da ukinu izbore, iako im je to bila zadnja namjera.
Smatram da je u ovom trenutku potrebno istaći da politički gubitnici nisu samo nastavljači UZP politike iz HDZ-a, nego i opozicioni krugovi okupljeni oko antisemitske stranke Narod i pravda, prije svega SDP i NS, koji nisu glasali za usvajanje budžeta institucija i omogućavanje izbora. Takav odnos prema državi zaista će ući u anale političke neodgovornosti prema državi. To nije nikakva ljevičarska politika, nego politka ravnodušnosti prema sudbini države Bosne i Hercegovine.

Komentari

komentara