#Dinohalali vode nema!


Građanski savez (GS) još jednom apeluje na savjest premijera KS Dine Konakovića i da preuzme odgovornost za katastrofalnu situaciju u vodosnabdjevanju. Smatramo da je najpoštenije rješenje da podnese ostavku na funkciju koju obnaša jer nije u stanju riješiti problem koji svakim danom sve više eskalira.

Dok Sarajevo u svaku noć ulazi presahlih česmi, gospodin Konaković svoju dokolicu troši komentare po fejsbuku negirajući izvještavanje SDA-ove TV SA o planu njegove vlade da sebi digne plate i negirajući da postoji problem sa vodom za koji je on makar djelomično odgovoran, a SDA odgovorna 100%.

Mi u Građanskom savezu smatramo da je SDA-ov premijer Konaković uložio barem pola truda i vremena koje ulaže na komentarisanje i šegačenje po fejsbuku, Sarajevo ne samo da bi imalo vode, nego bi bilo kao Buroj ili neki sličan na sva zvona obećani a propali projekat Potemkinovih sela koje su kantonalne prejanice SDA samozadovoljno najavljivale.

Kako nema Buroja, nema ni vode, a jedino što gospodin Konaković ima je vrijeme koje rado provodi pišući fejsbuk komentare. Tako je i sinoć u 23.30. dokoni premijer Konaković posjetio fejsbuk stranice Građanskog saveza nemušto komentarušići naša saopšetnja o problemima sa vodom, nazivajući ih neistinama. Umjesto da radi posao za koji je masno plaćen od poreznih obveznika, gospodin Konaković pisucka fejsbuk komentare pokušavajući voditi rasprave i uvjeriti javnost da je situacija drugačija od one kakvu svaku noć iskusimo puneći, lavore, flaše, bidone za osnovne životne potrebe.

S obzirom da je evidentno da premijer Konaković više vremena provodi po fejsbuku nego u rješavanju problema vodoopskrbom, Građanski savez ovim putem poziva javnost da na fejsbuku i drugim društvenim mrežama podjeli fotografije suhih česmi, napunjenih lavora, škafova, flaša i kanistera uz obavezni hashtag #Dinohalali. Iskreno se nadamo da ćemo ovim putem i fejsbukom kojim se premijer bavi za naš novac, uspjeti mu približiti ozbiljnost situacije, stvarnost koju negira i očaj koji mi građani svaki dan proživljavamo. Dino, mani se fejsbuka, radi za ono što te ovaj narod plaća jer živimo kao u srednjem vijeku: vode nema a SDA vlast je svuda oko nas!

Komentari

komentara