Demantij laži objavljenih od strane RTRS, Dnevnik.ba i HMS.ba


Građanski savez (GS) želi ovim putem da demantuje lažne vijesti koje su o GS-u plasirali mediji pod kontrolom HDZ i SNSD. Naime, imajući u vidu informacije o paravojnim formacijama u RS i najavama HDZ-a da će krenuti u rušenje ustavnog poretka uz podršku Republike Hrvatske, mi u GS-u smo u nedjelju javnosti saopštili da je potrebno da institucije države zaštite ustavni poredak i zakonitost u zemlji koristeći institucije sistema, posebno Federalnu upravu policije. Međutim, mediji koji baštine tradiciju laži Rista Đoge i Smiljka Šagolja su odlučili da sopstvene planove spočitaju nama i objavili da smo mi iz GS-a huškali i pozvali na rat. Radi se o klasičnoj fake news kampanji po uzoru na medije iz Rusije.

Ovim putem javnosti želimo poručiti da navedeni mediji ustvari predstavljaju propagandne odjele HDZ i SNSD i ne mogu se smatrati kredibilnim izvorom informacija za bilo šta.

Bez obzira na kampanju lažnih vijesti koju protiv nas vode stranačke mašinerije proputinovskih stranaka u BiH, GS će i dalje nastaviti da se bori za civilizovanu zemlju u kojoj nema plemenskih prava i ograničavanja sloboda pojedinca.

Komentari

komentara