Čović želi ostvariti ono što se nije moglo tenkovima hrvatske vojske


Predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović upozorio je u izjavi za TV1 da teritorijalna reorganizacija BiH nije moguća. Komentarišući zaključke sa današnje sjednice Hrvatskog narodnog sabora (HNS), Bajrović je poručio da oni predstavljaju sve ono što je bio cilj Franje Tuđmana i Herceg-Bosne.

(Vijesti.ba)

“Tom cilju i projektu sada se sudi u Haškom tribunalu. Ljudi su nepravnosnažno osuđeni za udruženi zločinaki poduhvat. Sada se taj udruženi zločinački poduhvat preselio iz haških klupa u Parlament BiH”, smatra Bajrović.

Građanski savez osudio je, kako su u saopštenju naveli, poziv na nasilje koji je danas na sjednici tzv. Hrvatskog narodnog sabora uputio Dragan Čović, a Bajrović ističe da bi ostvarivanje ratnih ciljeva trebalo da bude osuđeno sa svih strana.

“Dragan Čović sigurno želi da izazove konflikt ili želi, putem podrške SDA, ostvariti ono što se nije moglo ostvariti na tenkovima hrvatske vojske. SDA je saučesnik u svemu što radi Dragan Čović i HDZ BiH, a saučesnik je i u svemu što radi Milorad Dodik i SNSD”, naglašava Bajrović.

Važno je, kaže, da se to iznese javnosti na uvid, a GS će nastaviti djelovati onako kako je to do sada bio slučaj.

“Oni koji hoće to da sprovedu u djelo, neka otvoreno kažu šta je to i ko je to ko će im za to glasati u Parlamentu. Nema niko drugi osim SDA”, poručio je Bajrović.

Direktan link na članak.

Komentari

komentara