Čolpa: Hitno riješiti budžetsku krizu, a Bradara da vrati plate


Politička bahatost vrha HDZ za posljedicu ima uspostavu talačke krize u kojoj je egzistencija mnogih građana ugrožena kao nikada do sada.

Naime, odlično plaćena Lidija Bradara nije htjela sazvati sjednicu legitimnog Doma naroda FBiH na kojoj bi se razmatrao Prijedlog budžeta za 2019. godinu, jer je smatrala da to treba uraditi novi saziv Doma naroda FBiH, te je na taj način ugrozila život korisnika invalidske zaštite, poljoprivrednika, penzionera i svih drugih korisnika budžeta FBiH. U isto vrijeme Lidija Bradara je primala visoku platu kao funkcioner Doma naroda FBiH. Ako trenutni saziv Doma naroda FBiH ne može razmatrati Prijedlog budžeta za 2019. godinu, zašto Lidija Bradara prima visoku platu svih ovih mjeseci?

Stoga, ako Bradara ima imalo časti i morala treba vratiti novac za period u kojem tvrdi da Dom naroda kojim predsjedava nema legitimitet da razmatra Prijedlog budžeta za 2019. budžeta.

Nadalje, potrebno je hitno riješiti budžetsku krizu kako ne bi došli u poziciju da gladni stomaci traže svoja prava na ulici. U slučaju da vrh HDZ ne prestane sa ucjenama vrlo brzo možemo očekivati da građani svoja prava počnu tražiti na ulici. Odgovornost za eventualne proteste treba ponijeti i međunarodni faktor koji je podržao sramnu neustavnu odluku CIK-a, izjavio je Nihad Čolpa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i  predsjednik Građanskog saveza povodom budžetske krize u FBiH.

Komentari

komentara