Čolpa: Građani na izborima moraju spriječiti rusko formiranje Zajednice hrvatskih kantona


S obzirom na očitu namjeru ruskog krila hrvatskog HDZ-a kojeg u Hrvatskoj predvodi Miljan Vaso Brkić a u Bosni i Hercegovini Dragan Čović, da putem izbornog inžinjeringa i krađe glasova, Draganu Čoviću osiguraju još jedan mandat u Predsjedništvu BiH, a Rusiji otvore vrata za izuzimanje BiH od članstva u NATO-u, mi iz GS-a još jednom pozivamo i molimo građane Bosne i Hercegovine da shvate svu važnost nadolazećih izbora i da svojim izlaskom na izbore, te glasom za građanske opcije pokušaju spriječiti jasnu namjeru razbijanja naše države, kazao je danas predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa.

“Nema više nikakve sumnje u ono što GS već dvije godine pokušava objasniti i zbog čega se nalazi na udaru Čovićevih medijskih i političkih monstruma. Milorad Dodik nije usamljen u namjeri razbijanja BiH. Štaviše, za Rusiju Dodik više nije prioritet. Svi ruski resursi na Balkanu, obavještajni, politički i diplomatski usmjereni su ka podršci Draganu Čoviću i tzv. HNS-u u cilju razbijanja države i formiranja Zajednice hrvatskih kantona po uzoru na Zajednicu srpskih opština na Kosovu. Čovićev HNS jeste ruski instrument za razbijanje države Bosne i Hercegovine”, rekao je Čolpa.

Dodaje da građani Bosne i Hercegovine moraju znati da ovu državu mogu spasiti samo oni.

“Nikakva međunarodna zajednica i nikakvi posmatrači izbornog procesa neće ni pokušati spriječiti krađu glasova od strane ruske koalicije Dodik – Čović koja ima u planu do kraja ovladati institucijama Bosne i Hercegovine i to samo sa jednim ciljem, sa ciljem njihove likvidacije. Ukoliko ruska koalicija zasjedne u Predsjedništvo BiH to će biti početak kraja i ovakve Bosne i Hercegovine čije je kakvo takvo postojanje krvlju plaćeno”, rekao je Čolpa.

Mi u Građanskom savezu nemamo svog stranačkog kandidata za člana Predsjedništva iz samo jednog razloga. Uviđamo da je zaustavljanje Dragana Čovića od strane Željka Komšića referendumsko pitanje, i stoga dajemo potpunu podršku Komšiću kao zajedničkom kandidatu građanskih snaga koji može, i ima kapaciteta da zaustavi najvećeg neprijatelja Bosne i Hercegovine nakon Radovana Karadžića. Sedmi oktobar u historijskom smislu imat će važnost kao Prvi mart. 1992. To će biti ispit naše zrelosti, a ako tad na njemu padnemo, pitanje je da li ćemo ikad više ustati. Stoga ne dozvolimo da nam dušmani ove države kroje budućnost naše djece, zaključio je predsjednik GS-a.

 

Komentari

komentara