Čolpa: Ako SDP uviđa da Dodik i Čović imaju isti stav o genocidu, neka podrže Komšića


Drugovi iz SDP- a se pitaju kakav je stav Dragana Čovića o Dodikovom negiranju genocida. Pitaju i da li HDZ i Dragan Čović dijele takve stavove, i sami navode da je Čovićeva i HDZ-ova šutnja najbolja i najglasnija potvrda toga. Mi u GS-u se slažemo sa ovom zadnjom konstatacijom koja dolazi iz SDP-a. Drago nam je da u tim konstatacijama više nismo usamljeni i da drugovi iz SDP-a uviđaju isto, kazao je danas predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa.

Međutim, želim istaći da SDP, na osnovu ovog posljednjeg saznanja, koje kaže da između Dodikovog i Čovićevog odnosa prema genocidu nad Bošnjacima muslimanima nema razlike, bi trebao promijeniti svoj stav kada je u pitanju ozbiljna prijetnja upravo od osovine Dodik i Čović koja ima usaglašen stav kada je riječ ne samo o genocidu koji se desio nego i novom genocidu koji ako im se dopusti namjeravaju počiniti.

 

“Vjerujem da će SDP taj stav i promijeniti, jer prosto je ne moguće ne uočiti šta se može dogoditi izostankom SDP-ove podrške Željku Komšiću kao najkredibilnijem kandidatu za člana Predsjedništva koji može spriječiti ulazak genocidne osnovine Čović – Dodik u Predsjedništvo BiH. Vjerujem da je današnji stav SDP-a jedan novi korak u borbi protiv genocidne osovine i u borbi za opstanak Bosne i Hercegovine”, kazao je Čolpa.

Komentari

komentara