GS Bihać 30 Hasan Kudić


Hasan Kudić: Pravno i socijalno osjetljiva država je naš cilj

Hasan Kudić je rođen u Bihaću 1967. godine, oženjen je i nema djece. Osnovnu i srednju Mješovitu elektrotehničku školu završio u Bihaću. U Zemunu završava Višu školu unutrašnjih poslova i stiče zvanje pravnik kriminalista.

Za vrijeme agresije na BiH, gospodin Kudić se pridružuje ostalim borcima u borbi protiv neprijateljstva na našu zemlju. Svoju domovinu štiti iz redova 501. brigade, to jeste bataljona vojne policije 5. korpusa BiH.

Zbog zasluga u ratu dobio najveće priznanje – Zlatnog ljiljana. Bio zaposlen u Federalne obavještajno-sigurnosne agencije, a 2007 godine je penzionisan.

Gospodin Kudić je mišljenja da dok se svi ne aktiviramo u rješavanju naših problema, ne možemo očekivati da će se stvari riješiti same od sebe ili da će to uraditi neko drugi za nas.

Po njegovom mišljenu glavni cilj treba biti građenje pravno i socijlano osjetljive države. Iz tog razloga se priključuje Građanskom savezu kako bi djelovao u ovom pravcu.

– Smatram da aktivizam svih nas je jedino rješenje, ukoliko ne želimo čekati da se stvari riješe same jer neće. Ako zajedničkim snagama uspijemo stvoriti pravnu i socijalno osjetljivu državu, došli smo do glavnog cilja, rekao je gospodin Kudić.hasan-kudic-2

Komentari

komentara