CIK je dio Čović-Dodikovog plana B


Povodom jučerašnje kazne koju je Centralna izborna komisija (CIK) dala koaliciji DF-GS mi u Građanskom savezu javnost podsjećamo da je CIK institucija koja godinama radi za interese Dodik-Čović osovine i koja je dovela u pitanje legalnost izbornog procesa svojim aktivističkim i nepoštenim djelovanjem. Naime, CIK se pravi nemušt na hiljade lažnih prijava i krađa identiteta građana, koji su gotovo sigurno urađeni u režiji pomenute osovine i susjednih država, a kažnjava one političke snage koje se suprotstavljaju planu B neprijatelja BiH.

S obzirom da CIK ima istoriju korištenja drakonskih mjera protiv GS nas jučerašnja kazna ne iznenađuje niti plaši. Ono što je već mjesecima jasno jeste da je CIK integralni dio Dodik-Čovićevog plana B, jer kako drugačije objasniti šutnju na prijetnje zvaničnika SNSD novim genocidom, tvrdnje da BiH nije država i da rijeka Drina nije granica?

GS ponavlja poziv svim pro-bosanskim strankama da uradimo sve da povećamo izlasnost birača, jer je to jedini način da se spriječe planirane izborne krađe u režiji otvorenih neprijatelja BiH.

 

Komentari

komentara