Čestitka za SDA povodom 27 “uspješnih” godina rada i postojanja


Građanski savez (GS) upućuje čestitke Stranci Demokratske Akcije (SDA) povodom 27 godina postojanja i rada stranke sa najdužim stažom u vlasti, a kojoj se možemo zahvaliti za historijski uspjeh jedinstvenog „generatora, motora koji vuče naprijed“ prvenstveno mlade ljude van Bosne i Hercegovine, zapošljavajući 100.000 mladih osoba, prije svega u Njemačkoj.

SDA ima itekako šta proslaviti jer uprkos svim problemima s kojima se suočavaju i bore, na svim nivoima vlasti uspijevaju osigurati stabilnost u „svojim“ foteljama i voditi reformske procese koji osiguravaju ekonomski napredak tajkuna i ratnih profitera u svojim redovima.

Svakodnevno svjedočimo stabilnosti prilika koju nam obezbjeđuju SDA i njeni dugogodišnji vjerni partneri Dodik i Čović. Jučer referendum i obmanjivanje naroda u vezi revizije presude protiv Srbije, danas cjenkanje oko trećeg entiteta, a sutra ko zna… Ko preživi, pričat će unucima preko Skype-a.

Ekonomski „napredak“ i Reformsku agendu već osjetimo na vlastitim novčanicima, a pravi procvat tek očekujemo sa uvođenjem novih akciza na gorivo, drugih nameta, poreza, te ukidanja poreskih olakšica za osobe koje izdržavaju jednog ili više nezaposlenih i maloljetnih članova porodice.

U protekle dvije godine, BiH je ostvarila impresivan napredak na putu integracija u EU i NATO. Potkrijepili bismo to i konkretnim pokazateljima, ali nažalost nisu nam ih stigli dostaviti iz Binga i Konzuma.

Ne možemo, a da ne čestitamo izgradnju jednog od najvećih odnosno najskupljih trotoara u općini koja vrijedi više od drugih deset, te broj realizovanih kilometara autoputa u beznađe.

Posebnu zahvalnost vam dugujemo za reformu zdravstvenog sistema i milionske uštede kroz rasterećenje novčanika svih onih koji imaju tu nesreću da se razbole u ovoj zemlji, reformu visokog obrazovanja na račun autonomije fakulteta, te reformu javne uprave i zapošljavanje nesposobnih, podobnih, sa posebnim pismenim preporukama čak iz Predsjedništva.

Još jednom čestitamo! Ali nas ne spašavajte više!

Komentari

komentara