Bajrović: Ništa novo, Dodik ide u rušenje mira u BiH


Jedan od osnivača Građanskog saveza, nove političke stranke u BiH – Reuf Bajrović reagovao je na današnju odluku Vučića i Nikolića da ne podrže referendum u RS, ali i dao svoj stav o situaciji u BiH, navodi se na portalu N1.

“S aspekta posljedica sastanak u Beogradu nije donio ništa novo. Dodik ide u rušenje mira i ustavnog poretka BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma da bi sačuvao slobodu. Dodika se mora zaustaviti. I dalje smatram da je najefikasniji način da se to uradi da Tužilaštvo BiH izda nalog za hapšenje Dodika i članova tzv. komisije za referendum NSRS”, kazao je Reuf Bajrović iz Građanskog saveza.

“Političko Sarajevo, koje sada predvodi SDA, mora se okupiti u ime očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje”, smatra.

“Mora se prestati sa čekanjem jer je sada valjda svima jasno da Dodika neće zaustaviti ni zapadne sile niti susjedne zemlje. Nadalje, to što se sada čini da Vučić i Nikolić nisu spremni da javno podrže održavanje referenduma na način na koji je to Rusija uradila, ne znači da će uraditi bilo šta da doprinesu spriječavanju autostrade pakla kojom je Dodik odlučio da povede srpski narod u cjelini”, dodaje u izjavi za N1.

“Nismo valjda zaboravili da je Milošević pokretao ratove da bi izbjegao odgovornost za silni kriminal u koji je bio umiješan. Moramo jednom naučiti da su jedino posljedice važne, motivi nas ne trebaju previše opterećavati”, istakao je na kraju.

Direktan link na članak.

Komentari

komentara